3 Tips voor een magisch begin van de dag

Posted on Posted in Uncategorized

morning sun

Heb jij weleens het gevoel dat wanneer je de dag niet goed begint, de rest van de dag ook niet goed verloopt?

Je bent haastig wakker geworden doordat je de wekker steeds ging uitstellen. Alles wat je vervolgens doet gaat gehaast. Misschien heb je niet eens kunnen ontbijten. Onderweg naar school, werk of waar dan ook, ben je gehaast waardoor de schoonheid van het leven aan jou voorbij gaat. Dat is naar mijn mening een gemiste kans doordat de nieuwe dag een geschenk van het leven is. Maar dat geschenk nemen we als vanzelfsprekend.

Ik heb drie eenvoudige tips voor jou zodat je de nieuwe dag magisch kan beginnen:

  • Toon dankbaarheid; dankbaarheid wordt door wetenschappers van de universiteit van Pennsylvania gezien als het belangrijkste ingrediënt voor algeheel geluk. Noteer drie dingen waar je dankbaar voor bent. Iedere morgen aanvullen met drie dingen. Neem een moment voor jezelf
  • Begroet jezelf, ervaar jezelf, wees ervan bewust dat je er bent; wees lief voor jezelf en schenk liefdevol een kopje thee in voor de liefste persoon van de wereld (jezelf). Neem rustig de tijd om hiervan te genieten. Misschien vind je het fijn om te mediteren, te joggen, te schrijven of om naar buiten te kijken om te zien hoe de natuur zich ontwaakt.
  • Visualiseer je dag; haal in gedachten je dag voor ogen en zie hoe je in alle rust en vrede al de dingen doet die je moet doen. Verwelkom de dag en treedt het liefdevol tegemoet.

Probeer hiervan een gewoonte te maken en je zal merken dat het leven geen strijd is, maar een liefdevolle ervaring. De keuze is aan jou om te leven of geleefd worden. Het zijn soms kleine stappen die naar grote veranderingen leiden.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *