Hoe je gelukkig kunt zijn met minder – voor een leven in balans

Posted on Posted in Uncategorized

hoe je gelukkig kunt zijn met minder afbeelding

Gelukkig met minder betekent niet dat je in schaarste moet leven. Het gaat erom dat je bewust wordt van spullen en wat die spullen met zich meebrengt.

Wanneer ik een schuur vol spullen heb die ik niet gebruik dan heb ik die spullen ook niet echt nodig. Spullen die ik nodig heb zijn over het algemeen binnen mijn bereik. Hoe verder ze verstopt zitten des te minder ik ze nodig heb. Mocht ik de schuur willen opruimen dan kost het me ook veel waardevolle tijd om deze klus te klaren. Wanneer ik me bewust word van spullen en de invloed ervan op mijn leven dan ervaar ik ruimte en vrijheid. Ruimte in mijn hoofd en in mijn schuur.

Okee, de overtollige spullen die ik heb moet ik kwijt zien te raken op een manier waarop het een ieder ten goede kan komen. Dit betekent dat ik een aantal dingen moet gaan inventariseren. Wat wil ik allemaal wegdoen en hoe ga ik het wegdoen? Categoriseren is een goede manier om het aan te kunnen pakken. Ik neem dozen en elke doos heeft een doel en een bestemming. Kleding- en schoenendoos gaan naar Leger des Heils of een andere kringloopwinkel, keukenspullendoos kan naar de kringloopwinkel en de rest kan ik bieden aan grofvuil. Dit is maar een voorbeeld gezien er veel meer mogelijkheden zijn. Je kan ook je spullen te koop aanbieden via marktplaats.nl, tweedehands.nl of andere verkoopsites. Maar het is ook leuk om kinderspullen op een rommelmarkt te verkopen samen met de kinderen. Op die manier leren de kinderen ook te leven met minder. Soms heb je ook nieuwe spullen tussen zitten die ongebruikt zijn gebleven, dan is het leuk om ze in een doos te doen als cadeautjes. Verjaardagen, sinterklaas, kerst enzovoorts.

Nou heb je ruimte gecreëerd maar wat doe je nou met die ruimte? Dat is aan een ieder om dat persoonlijk in te vullen. Een ding om in je achterhoofd te houden is het feit dat wanneer je iets wilt kopen je eerst bij jezelf na te gaat of je dat werkelijk nodig hebt en of het je gelukkig maakt. Ik zag laatst een mooie vaas die ik wou kopen. Ik vroeg aan mezelf; Faraday heb je die vaas echt nodig? Mijn antwoord was nee, want ik heb thuis al een vaas. Het doel van een vaas wordt al vervuld door de vaas die ik thuis heb staan. Dus heb ik de vaas laten staan.

Ik heb meerdere boeken gelezen die mij tijdens dit proces hebben geholpen. Een aantal hiervan zal ik met je delen. Je kan digitale of fysieke boeken kopen. Wanneer je fysieke boeken koopt is het weer + één. Dan is het handig om het door te verkopen wanneer je het uit hebt en je voordeel mee hebt behaald. Bekijk de boeken hiernaast.

Hoe kijk jij tegen gelukkig met minder aan? Is het wat voor jou of zie je het helemaal niet zitten? Ik ben benieuwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *