Oefenen in Bewust en Liefdevol reageren

Posted on Posted in Uncategorized

 

weg kiezen

Leven met de kracht van liefde is erkennen dat je waardig bent. Je mag er zijn inclusief je angsten, in de verdediging schieten, boosheid, oordelen, veroordeeld en verlaten worden en onzekerheden. Wanneer je vanuit de kracht van liefde leeft zul je de confrontatie met deze kant van jezelf aan moeten gaan en deze liefdevol accepteren. We zijn mensen en deze aspecten horen er ook bij maar je kan er wel voor kiezen om bewust te worden van die patronen en deze beetje bij beetje af te wijzen ten gunste van een betere, meer liefdevolle houding.

We kunnen onszelf leren om niet door onze impulsieve reacties te worden meegesleept. Daar horen drie stappen bij.

  1. Herken het moment waarop je reageert op een trigger. Probeer je bewust te worden van de momenten waarop je een emotionele impuls volgt.
  2. Onderbreek jezelf. In plaats van de impuls te volgen, haal je drie keer bewust adem en probeer je dicht bij de energie van de emotie te blijven. Dit vraagt om oefenen en geduld.
  3. Ontspan je en ga verder. Laat los en ga door met waar je mee bezig was. Begin te oefenen met kleine dagelijkse dingen. Het is een uitdaging maar niet onmogelijk.

 

Sta open om het leven volledig lief te hebben – jouw leven – en iedereen en alles te zien als een leermogelijkheid voor je ziel. Makkelijk is het niet maar niets is onmogelijk. Van iets houden wilt niet zeggen dat je het leuk moet vinden. Het is gewoon accepteren dat dit is wat het is. Als het iets is waar je niet blij van wordt, dan heb je nog de keuze hoe je erop reageert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *